Zijn de gerechten op foto's in kookboeken eetbaar?

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:07
kookboeken

Helaas worden de foto’s getrukeerd en hoe goed je ook probeert het gerecht stap voor stap na te bootsen, die gegrilde kip of de smakelijk uitziende hamburger zoals in het boek of magazine zal je niet kunnen namaken.

De foodstyling is een industrie op zich. Hier enkele trucs die toegepast worden:

1. Een stapel american pancakes met boter en ahornsiroop. De pancakes worden hierbij zorgvuldig uitgekozen, maar helaas werd de ahornsiroop vervangen door motorolie, want deze is namelijk dikker en  loopt langzamer naar beneden. Zelfs het klontje boter erop zal vastgeprikt zijn door een cocktailprikker.

2. Een lekker ijsje. Aangezien bij het nemen van foto’s ook de belichting noodzakelijk is, zou het onmogelijk zijn om onder deze lampen foto’s van ijs te kunnen nemen. Hiervoor wordt dus zeer vaak beroep gedaan op gekleurde aardappelpuree.

3. Om een kopje koffie nog verser te laten lijken wordt er vaak zeep toegevoegd om het dan lekker te laten bubbelen. Hoe meer bubbels hoe verser de koffie lijkt.