Bereiden van hopscheuten

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Koop altijd verse hopscheuten, kan je herkennen aan de witte kleur en de krokantheid! Eerst gaan we de scheuten reinigen : KRAAK (niet snijden) het achterste vezelachtige gedeelte van de hopscheut af.

  2. Was de hopscheuten door ze 5 tot 6 keer overvloedig te spoelen met koud water, zo ben je er zeker van dat alle aarde en zand weg is. Kook de hopscheuten zo snel mogelijk na het wassen in licht gezouten water en doe er het sap van een halve citroen bij. Gebruik 3 keer zoveel water als hopscheuten.

  3. Laat de scheuten slechts enkele minuten koken en laat ze daarna schrikken in koud water zodat ze krokant blijven. Verwarm de hopscheuten kort in room en nootmuskaat zodat ze niet verkleuren. Afdekken om uitdroging te voorkomen.

0
Nog geen stemmen