De enige echte Nutella kerstboom

Ingrediënten

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 1 pot hazelnootpasta (Nutella)
  • bloemsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 scheutje melk
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Leg de vier vellen met bakpapier tussen op elkaar. Snij er een kerstboom uit. Haal ze van elkaar.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Leg de eerste uitgesneden kerstboom op bakpapier op een bakplaat. Smeer in met Nutella.

  4. Leg er een tweede laag bladerdeeg zonder bakpapier op. Smeer nog eens in. Leg er een derde op, smeer in en werk af met de vierde.

  5. Maak inkepingen aan de zijkant en en rol die telkens twee keer rond. Duw de uiteindes goed aan. Duw ook de stam en de boomtop aan.

  6. Kluts een eidooier met wat melk. Strijk de kerstboom in met dit mengsel (dorure). Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  7. Werk af met bloemsuiker. Smakelijk.

0
Nog geen stemmen