Kersttip: chocoladekerstboom

Ingrediƫnten

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 1 pot chocopasta
  • eventueel bloemsuiker
  • bakpapier

voor de dorure

  • 1 eidooier
  • 1 scheutje melk

Deze kerstboom is overheerlijk en totaal niet veel werk. Bladerdeeg en choco, meer heb je niet nodig.

Tip: zorg voor een smeerbare choco. Eventueel kan je die een beetje opwarmen.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Rol de bladerdeegvellen uit.

  2. Leg ze op elkaar met bakpapier tussen elk vel. Snij uit in de vorm van een kerstboom.

  3. Leg het eerste vel met bakpapier op een bakplaat. Wrijf in met choco.

  4. Bedek met een tweede vel en wrijf ook dit in met choco. 

  5. Bedek opnieuw en wrijf in met choco. Leg er het vierde vel op.

  6. Maak langs beide kanten inkepingen. Snij tot tegen de "stam". Draai elke reep twee keer om.

  7. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng een scheutje melk met een eidooier. Borstel de kerstboom in met het eimengsel.

  8. Bak 25 minuten af in de oven of tot de kerstboom goudbruin is.

  9. Haal uit de oven. Laat even afkoelen en versier eventueel met bloemsuiker.

5

Average: 5 (1 stem)