Kleurrijke pastasalade van Mezze Penne Tricolore met gegrilde groenten

Ingrediënten

 Met een pastagerecht zit je altijd goed. Een snelle lunch, een feestmaaltijd of een voedzaam avondmaal, het kan allemaal. Zomer, winter, lente of herfst, in elk seizoen vind je wel een passend gerechtje. Probeer dit gerechtje of laat je verrassen door één van onze andere toppers met Barilla® pasta. >> Bekijk hier onze special met alle recepten.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Snijd de tomaten, de aubergine en de courgette in dunne plakken.  

  2. Snijd de paprika’s in dunne repen. Leg de groenten plat in een hete grilpan (antiaanbak) met 2 eetlepels olijfolie. 

  3.  Gril de groenten in meerdere porties wanneer ze niet in één keer in de grilpan passen, want ze moeten mooi egaal gegrild zijn.  Houd ze apart.  

  4.  Breng 4 liter water aan de kook en voeg 28 g zout toe. Strooi de Mezze Penne Tricolore Barilla® in het water en roer af en toe. Kook ze in 11 minuten al dente en giet ze af.   

  5.  Rooster, terwijl de pasta kookt, de pijnboompitten goudgeel in een pan zonder vetstof.  

  6.  Meng de pasta met de gegrilde groenten en verdeel ze in kommen of diepe borden. Bestrooi ze met de pijnboompitten en de grof gesneden basilicumblaadjes. Dien meteen op.   

0

Nog geen stemmen