Perzische bonentroost

Perzische bonentroost

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • curcuma
  • 250 g gekookte witte bonen
  • gehakte dille
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • peper - zout

Dorien geeft hierbij als tip: Wil je hier een vullend eiergerecht van maken, voeg dan 1 of 2 eieren per persoon toe. Je kan er ook extra groenten aan toevoegen zoals spinazie of geroosterde kerstomaatjes (voeg die aan het einde toe). Wil je er een feestelijker gerecht van maken, voeg dan wat saffraan toe. Of doe er kaneel bij. Serveer met een slaatje van tomaten, olijfolie, citroensap en zeezout. 

2 personen

Bereiding

  1. Fruit de look met de curcuma en zout aan in olijfolie . 

  2. Voeg de bonen en een kopje kookvocht of bouillon toe. 

  3. Roer er de dille door en laat langzaam opwarmen. 

  4. Breek de eieren in de bonen, dek af en laat een minuutje sudderen.  

  5. Breek met een houten lepel de dooiers en schep alles in 1 keer om. 

  6. Draai het vuur uit en laat even rusten tot de eieren net gestold zijn. 

  7. Kruid af met peper en zout. 

0
Nog geen stemmen

Thuiskomen - Dorien Knockaert

Dorien Knockaert leert je de magie van doordeweeks koken kennen aan de hand van enkele 'geheime wapens'. 

Fotografie door Ivan Put. 

Uitgegeven door Uitgeverij Luster.