Vers Talent: Aziatische noedelsalade met rundsvlees van Astrid

Ingrediënten

voor de salade

voor de dressing

  • 3 kl sesamolie
  • 4 kl sojasaus
  • 2 kl wittewijnazijn
  • 1 kl honing

Voor het vlees

  • 800 g biefstuk
  • peper
  • zout

voor de pindasaus

  • 2 el pindakaas
  • water
  • 2 kl sesamolie
  • 2 kl sojasaus
  • limoensap
  • honing

De vijf finalisten van onze Vers Talent-wedstrijd zijn bekend. Astrid houdt van wereldkeuken en maakt deze keer een Aziatische noedelsalade met kortgebakken rundsvlees. 

Fan van Astrid? Stem dan op haar en wie weet, verrast ze jou met nog veel meer lekkere gerechten.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Snij de komkommer in stukken, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes. Schil de mango en snij in reepjes.

  2. Was de paprika, snij de zaadlijsten weg en snij in reepjes.

  3. Snij de rode ui fijn. Snij de chilipeper fijn.

  4. Kook de rijstnoedels gaar, giet af en spoel onder koud water.

  5. Meng de chilipeper met de paprika, komkommer en rode ui. Meng voor de dressing de sojasaus met de azijn, honing en sesamolie. Roer onder de groenten.

  6. Snij de zoete aardappel in balkjes, gril ze in een hete pan en kruid met peper en zout. Leg opzij en laat afkoelen.

  7. Rasp de gember en look en meng met limoensap onder de salade.

  8. Haal het vlees op tijd uit de koelkast. Gril het in de hete pan. Kruid met peper en zout. Blus met sojasaus. 

  9. Meng voor de saus pindakaas met water, sesamolie, sojasaus, limoensap en honing. Zorg dat het een vloeibaar papje is. Hou dit apart.

  10. Meng de salade onder de noedels. Serveer op een bord. Versnijd het vlees en leg de lapjes bij de salade. Werk af met de dressing.

0
Nog geen stemmen