Witte en zwarte pens met rozemarijn rösti en taartje van appel en perzik
Ingrediënten
-
4 witte pensen
-
4 zwarte pensen
-
2 witte of gele perzikken
-
snuifje suiker
-
1 kg aardappelen
-
rozemarijn
-
arachide-olie
-
peper, zout en muskaatnoot
-
2 zoete ajuinen
-
250 ml bruine fond
-
boter
-
1 th lepel witte wijnazijn
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg een bakpapiertje op een bakplaat en boter 4 serveerringen in. Snij onder- en bovenkant van de appels, haal het klokhuis eruit met een appelboor, halveer en snij in plakjes. Schik de appeltjes in de serveerringen. Snij ook de perziken in plakjes, en schik die bovenop de appeltjes. Besprenkel met een klein beetje olie, en zet 15 minuten in de oven.
Schil de aardappelen. Snij hele fijne plakjes van de aardappelen met een mandoline en snij deze plakjes in julienne. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn, en snij fijn. Boter een pan in, en maak gebruik een serveerring om mooie ronde koekjes te vormen, heel de pan vol. Overgiet nog rijkelijk met arachide-olie. Bak en draai pas om, als je een mooi krokant korstje ziet.
Schil de ajuinen en snij in plakjes. Bak mooi glazig in een klontje boter. Blus met een scheutje witte wijnazijn. Voeg de bruine fond toe.
Zet een pan op het vuur, en smelt een klontje boter. Laat de pan niet te heet worden, en laat de pensen zachtjes bakken, 2 à 3 minuten aan elke kant.
Serveer de fruittaartjes met de rösti, de pensen en de ajuinsaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be