Chocolademedailles

Ingrediënten

  • 400 gr chocolade callets
  • 200 gr chocolade callets
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Smelt 400 g chocolade callets in een steelpan op het lichtste vuur tot 45°C. Haal de pot van het vuur en voeg kleine porties chocolade callets toe. Roer ze door de warme chocolade tot de temperatuur gezakt is tot 30°C.

  2. Giet de chocolade in de vorm en leg er bakpapier op. Leg de gevulde vormen een half uur in de koelkast tot ze hard zijn.

  3. Als je geen thermometer in huis hebt, kan je de temperatuur van de chocolade op de volgende manier meten: 45°C - steek uw pink in de chocolade. Hij moet een beetje warmer aanvoelen dan je lichaamstemperatuur. 30°C - steek uw pink in de chocolade en doe wat chocolade op je lip. Hij moet iets kouder aanvoelen dan je eigen lichaamstemperatuur.

0
Nog geen stemmen

Chocolademedailles

1. Werk met chocolade callets
2. Smelt in een pot
3. Voeg geen whisky toe
4. Voeg chocolade toe om af te koelen