Rösti

Ingrediënten

  • 8 aardappelen (bintjes)
  • peper en zout
  • 1 el PH-kruiden (look, pomodori, salsa...)
  • 1 el boter
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil en was je aardappelen.

  2. Snijd ze met de mandoline of de keukenrobot in julienne. Van dan af is het belangrijk dat je ze niet meer wast, omdat er zetmeel rond de aardappelen zit dat de rösti straks zal doen kleven. Door julienne te snijden komt er ook veel water los uit de aardappelen. Dat moet je opvangen met wat keukenpapier, anders gaat het zetmeel zich zijn binding niet ten volle kunnen aangaan.

  3. Kruid met peper, zout en wat PH-kruiden naar smaak.

  4. Neem een antiaanbakpan en smelt er een klontje boter in. De antiaanbakpan is belangrijk om ervoor te zorgen dat de rösti niet aan de pan kleeft door het zetmeel in de aardappelen.

  5. Leg vier ringetjes in de pan, zo kan je vier aparte rösti bakken. Druk de aardappeljulienne goed aan in de ringetjes, zodat je een mooi koekje krijgt. Bak ze 6 minuten krokant. Door het ringetje blijft de rösti goed samen. Neem de ringetjes weg en bak de rösti nog eens 6 minuten aan de andere kant. Het is de bedoeling dat ze aan de buitenkant krokant zijn en aan de binnenkant mooi sappig.

  6. Wie geen ringetjes heeft, smelt de boter lichtbruin en schuimend, en legt de pan vol met aardappeljulienne. Druk goed aan en bak aan elke kant 6 minuten. Gebruik in beide gevallen een matig vuur. Het draaien van de rösti doe je door een bord op de pan te zetten en die om te draaien.

0

Nog geen stemmen