Groente van het moment: Zoetzure augurken

Ingrediënten

Dit kan iedereen
Meer dan 90 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Vul je kookpot met water. 1 l water voor 1 kg augurken. Doe in het water 75 gr zout. Laat het water koken, en giet het kokend water over de augurken. Laat de augurken een nacht in het water rusten.

  2. Neem 2 dl wittewijnazijn, 1,5 dl water, 1,5 dl witte wijn, 50 gr suiker en doe die in een kookpot. Laat alles koken en voeg ondertussen de andere kruiden toe. Een chilipeper, peperbolletjes, mosterdzaadjes, kruidnagels,... de kruiden die je zelf kiest. Laat alles 10 min koken.

  3. Doe de augurken in een bokaal. Als het kookt, giet je het over de augurken. Sluit het deksel stevig en leg de bokaal omgekeerd. Laat de augurken afkoelen.

0

Nog geen stemmen

Zoetzure augurken

1. Laat de augurken een nacht trekken.
2. Weeg de ingrediënten goed af.
3. Kook alles zo'n 10 min.