Pasta met pesto

Ingrediënten

  • 1 teentje look
  • 2 handenvol basilicum
  • 1 dl olijfolie
  • 100 gr parmezaan
  • verse pasta
  • zout en peper
  • 1 handvol pijnboompitten

Een pasta met verse pesto is zeker en vast de meest eenvoudige klassieker uit de Italiaanse keuken. De pesto kan je perfect met een stukje brood serveren als hapje. 

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Doe een heel klein beetje boter in een warme pan en doe de pijnboompitten er in. Laat ze wat bruin worden, ze mogen zeker niet zwart worden.

  2. Hak de look en de basilicum zo fijn mogelijk.

  3. Mix de olie, parmezaan en pijnboompitten in een blender. Kruid met peper en zout. Voeg dan de basilicum en look toe en mix opnieuw.

  4. Kook de verse pasta in water met zout. Laat 2 à 3 minuten koken.

  5. Giet de pasta af en doe ze terug in de kookpot. Voeg dan 2 à 3 lepels pesto toe en meng. Dresseer en dien op.

5
Average: 5 (1 vote)