Aspergesoep met basilicumroom

Ingrediënten

  • ½ selder (grof gesneden)
  • ½ prei (grofgesneden)
  • 2 uien (grofgesneden)
  • ¾ l aspergevocht (het vocht waar je de asperges en de aspergeschillen in hebt afgekookt)
  • 3 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 2 teentjes look
  • 2½ dl room
  • 8 asperges

basilicumroom

  • 1 busseltje basilicum (enkel de blaadjes)
  • 1 dl room (half opgeklopt)

garnituur

  • 4 hele asperges (afgekookt)
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Stoof alle groenten aan samen met de look, tijm en laurier. Blus ze af met de bouillon en laat goed doorkoken. 

  2. Haal tijm en laurier uit de soep en mix en zeef de soep. Voeg de room toe en laat een beetje inkoken. Kruid af met peper en zout.

  3. Mix de basilicumblaadjes fijn in de blender samen met lichtjes opgeklopte room. 

  4. Leg net voor het serveren de hele asperges in de soep zodat ze warm krijgen en schik ze daarna in het bord. Giet er de soep over en werk af met een toefje van de basilicumroom.

0

Nog geen stemmen