Hamburger van foccaccia met kip en trio van tapenade

Ingrediënten

  • 4 dunne sneetjes kip
  • 8 sneden foccacia
  • ½ teentje look (vernsipperd)
  • 1 sjalot (versnipperd)
  • snuifje suiker
  • 1 th lepel tomatenpuree
  • 3 tomaat (ontzaad en ontveld)
  • 100 gr olijven
  • 1 citroen (sap)
  • mespunt cayennepeper
  • ½ bussel kervel
  • ½ bussel bieslook
  • 100 gr zongedroogde tomaat
  • boontje
  • mayonaise
  • ½ tomatenpuree
  • 1 sjalotje versnipperd
  • 100 gr fijne boontjes
  • 1½ mayonaise
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Stoof de sjalot, look en tomaten aan. Voeg tomatenpuree toe. Laat op een zacht vuurtje pruttelen samen met de suiker, azijn, peper en zout. Als het meeste vocht is verdampt mix je de ketchup.

  2. Mix in een keukenrobot de olijven, citroensap, cayennepeper, peper, zout en olijfolie zodat je een mooie tapenade krijgt. Doe hetzelfde met de tomaten, basilicum, tomatenpuree en olijfolie.

  3. Schil de paprika en gaar hem met een beetje olijfolie gedurende 10 minuten op 100 graden. Mix de paprika fijn met peper en zout. Je hebt nu drie mooie tapenades.

  4. Kuis de boontjes en kook ze al dente, giet ze af en laat even schrikken onder koud water. Meng de boontjes met een beetje mayonaise, de fijngesnipperde sjalot, peper, zout, beetje citroensap en het mespuntje nootmuskaat. Rooster de foccacia toasten en bak de kip gaar.

  5. Schik de ketchup op het bord. Leg nu een toast met daarop de boontjes, olijven, paprika en tomatentapenade. Daarop leg je het stukje kip met daarop enkele blaadjes sla. Eindig met nog een toast.

0

Nog geen stemmen