Komkommersoep met kokos en kipballetjes

Ingrediënten

  • 1 teentje look
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 stengel selder
  • 2 uien
  • 2 komkommers
  • 6 koppen kippenbouillon
  • 3 koppen kokosmelk
  • 1 kipfilet
  • 2 eiwitten
  • 1 bot koriander
  • 1 el tandoorikruid
  • peper
  • zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Stoof de komkommers aan met uien, selder, tijm en laurier. Bevochtig met kippenbouillon en kokosmelk. Laat alles doorkoken en mix dan de soep.

  2. Zeef de soep en laat hem op een zacht vuurtje nog 1/3 inkoken. Kruid met peper en zout.

  3. Mix de kipfilet fijn met 2 eiwitten, de tandoorikruiden en koriander in de blender. Kruid dit mengsel met peper en zout. Maak er balletjes van en laat ze garen in de soep.

0

Nog geen stemmen

Etchart, Privado Torrontés 2011 (Cafayete, Argentinië)

Carrefour, €6,79
Deze druif geurt spectaculair (violette, sinaaszeste, lychee, oranjebloesem), maar smaakt toch ‘sec’ en sappig citrusfris.