Kreeft op de barbecue met couscous en watermeloenslaatje

Ingrediënten

  • 1 teen look
  • ¼ bot peterselie
  • 1 bot kervel
  • 1 citroen (sap)
  • 150 g couscous
  • ¼ watermeloen
  • 1 tomaat
  • 1 rol hoeveboter
  • 2 kreeft (450 gr/stuk)
  • 1 gele paprika
  • ½ bot waterkers
  • 1 sjalot
  • 1 bakje tuinkers
  • peper en zout

Een kreeft gegrild op de barbecue kent zijn gelijke niet. Feestelijk, luxueus maar vooral lekker. Het ziltzoete vruchtvlees komt gegrild zelfs nog beter tot zijn recht. Een gerecht om indruk te maken.

Tip: het watermeloenslaatje is een lekker bijgerecht.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Laat de boter mals worden en meng met de geplette look, fijngehakte peterselie enkervel, peper, zout en een beetje van het citroensap. Rol het in zilverpapier tot een worst en laat het in de koelkast opstijven.

  2. Giet de couscous in een kom en giet er een beetje van de warme groentenbouillon op. Voeg er een scheutje sesamolie aan toe zodat hij niet zou plakken. Voeg bouillon toe totdat de couscous gaar is.

  3. Meng de blokjes watermeloen, fijngesneden tomaat en paprika, tuinkers, waterkers en fijngesnipperde sjalot samen. Voeg er olie en azijn aan toe en kruid af met peper en zout.

  4. Schik in een kringetje, eerst een beetje couscous, daarna een beetje van het slaatje en eindig terug met een laagje couscous. Snij de kreeft in twee en hak de scharen in twee. Kruid de kreeft met citroensap, peper, zout en de kruidenboter. Leg hem zo een achttal minuten op de barbecue.

0

Nog geen stemmen