Lamskroon met tagliatelli-salade, tomatensalade en gegrilde groenten

Ingrediënten

  • 1 scheutje water
  • 2 sneetjes wit brood, geweekt in melk
  • 1 scheutje witte wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 2 teentjes look
  • 2 eigelen
  • ½ teentje look
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 bussels basilicum
  • 4 blaadjes salie
  • 1 teentje look, geplet
  • 500 el tagliatelle
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 100 el walnoot, grof gehakt
  • 2 busseltjes dille, fijngesneden
  • 2 lamskronen
  • 3 el walnotenolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • currypoeder
  • 4 tomaten
  • 1 busseltje pijpajuin
  • 1 stuk geitenkaas
  • rode wijnazijn
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak de kruidenmarinade met 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 4 blaadjes salie, een geplet teentje look, grof zout, peper en 3 eetlepels olijfolie. Meng deze ingrediënten in de vijzel en besmeer het vlees ermee zodat het de smaken van de kruiden opneemt.

  2. Mix voor de pesto 3 busseltjes basilicum, 2 eetlepels pijnboompitten, 3 eetlepels Parmezaan, ½ teentje look, peper, zout. Voeg olijfolie toe tot de pesto mooi lopend is.

  3. Maak vervolgens de aïoli. Hiervoor meng je 2 eigelen met een scheut water, 1 eetlepel mosterd, 1 scheut witte wijnazijn, 2 teentjes look, het sap van ½ citroen en arachideolie. Mix er het geweekte brood door en kruid af met peper en zout.

  4. Meng voor de tagliatellisalade de tagliatelli met 100 gram grof gehakte walnoten, 2 busseltjes fijngesneden dille, de fijngesneden appel en venkel. Bedruppel met 3 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel balsamico-azijn. Kruid met peper, zout en wat currypoeder.

  5. Meng voor de tomatensalade de in partjes gesneden tomaat met 2 fijngesneden sjalotten, 1 bussel fijngesneden pijpajuin en 1 bussel gesnipperde basilicum. Verdeel de verbrokkelde geitenkaas over de tomatensalade met 1 eetlepel pijnboompitten, olijfolie en rode wijnazijn.

  6. Snijd de aubergine, courgette, paprika’s in grote stukken. Besprenkel de groenten met veel olijfolie en tijm. Gril ze op de barbecue samen met de gemarineerde lamskroon.

  7. Dresseer vervolgens de borden. Maak op elk bord 3 mooie hoopjes van elk: de tomatensalade, de taliatellisalade en de gegrilde groenten. Leg op elk hoopje een stukje kotelet. Werk de borden af met een streepje pesto en een streepje aïoli.

0

Nog geen stemmen