Snoekbaars met risotto van waterkers en coulis van tomaat

Ingrediƫnten

  • 2 busseltjes waterkers
  • 1 lookteentje (geplet)
  • 2 sjalotjes (versnipperd)
  • 320 ml kippenbouillon
  • 150 gr risotto
  • 2 takjes dille
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes salie
  • 1 citroen (sap)
  • 2 tomaten
  • 2 zongedroogde tomaat
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • snuifje suiker
  • 1 dl kippenbouillon
  • 2 sjalotten (fijngesneden)
  • 1 lookteentje (geplet)
  • peper en zout
  • grof zout
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij alle kruiden fijn en meng samen met het grof zout, olijfolie, peper en citroensap. Wrijf er de vis mee in.

  2. Kook waterkers af, giet af en mix heel fijn in de blender. Stoof sjalot en look aan, samen met de risotto rijst. Bevochtig een beetje met kippenbouillon. Voeg geleidelijk kippenbouillon toe tot de rijst gaar is. Meng er de gemixte waterkers onder.

  3. Stoof sjalot en look samen aan met zongedroogde en verse tomaat. Voeg tomatenpuree toe en laat even verder sudderen. Bevochtig met de kippenbouillon en mix alles. Zeef de saus en mix er nog een beetje olijfolie onder. Kruid met peper, zout en een beetje suiker.

  4. Bak de vis gaar.

0

Nog geen stemmen