Tompoes met mascarpone, rode vruchten en gekristalliseerde basilicum

Ingrediënten

  • 1 eigeel (losgeklopt met scheutje water)
  • 1 eiwit (losgeklopt)
  • enkele druppels citroensap
  • 250 gr mascarpone
  • 2 vanillesuiker
  • 8 frambozen
  • 16 bosbessen
  • 12 blaadjes basilicum
  • kristalsuiker
  • 1 kopje kaneelsuiker
  • 8 aardbeien
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Bestrijk het bladerdeeg met het eigeelmengsel en snij er 8 mooie rechthoeken uit. Prik ze met een vork langs beide kanten en bestrooi ze met de kaneelsuiker. Bak ze goudgeel in de oven op 180°C.

  2. Meng mascarpone met vanillesuiker en enkele druppels citroensap. Bestrijk de basilicumblaadjes met eiwit en wentel ze even door de suiker. Laat ze drogen tot ze krokant zijn.

  3. Leg op het bord eerst een bladerdeegkoekje, leg daarop een lepel mascarpone. Schik op de mascarpone het rode fruit en eindig terug met een bladerdeegkoekje. Schik de basilicumblaadjes er rond.

0

Nog geen stemmen