Varkenshaasje "en croûte" met parmaham, tomatencompote en walnoot-rucolapesto

Ingrediënten

  • 3 takjes (wilde) peterselie
  • 4 blaadjes verse spinazie
  • 4 sneetjes parmaham
  • 3 takjes rozemarijn
  • 5 tomaten
  • 1 sjalot, versnipperd
  • snuifje suiker
  • 1 th lepel balsamico
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 teentjes look
  • 1 volledig varkenshaasje
  • 2 volle handen rucola
  • 1 hand walnoten
  • 1 hand Parmezaan
  • enkele druppels citroensap
  • 1 eigeel
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Wrijf het varkenshaasje in met look en rozemarijn.

  2. Snij de overige rozemarijn en look fijn samen met de peterselie. Leng aan met een klein beetje olijfolie.

  3. Kleur het vlees kort aan en kruid met peper en zout.

  4. Wrijf de kruidenmengeling over het vlees en duw het ook in het vlees door gaten te maken in het vlees met je vingers.

  5. Leg het vel bladerdeeg open en schik er in een vierkant de parmaham op. Leg op de parmaham de spinazieblaadjes. Leg daarop het vlees en rol de bladerdeeg dicht. Smeer het deeg nog even in met het eigeelmengsel zodat de korst mooi kleurt in de oven. Bak het in de oven op 180°C gedurende 15 a 20 minuten.

  6. Snij de tomaten grof en stoof ze samen met de look en sjalot aan. Voeg suiker, zout, peper en tomatenpuree toe. Voeg ook balsamico toe en laat op een zacht vuurtje sudderen totdat al het vocht uit de tomaten is en je een mooie compote over hebt.

  7. Mix in de blender rucola samen met de walnoten, parmezaan, peper en zout. Leng aan met olijfolie en citroensap.

0

Nog geen stemmen