Zeeduivel met kruidenkorst op zuiderse pasta met scampi's, garnalen en kruidencoulis

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Mix voor de kruidenkorst de helft van de peterselie, de helft van de kervel en de helft van de waterkers samen met een beetje olijfolie, de mosterd en het paneermeel. Kruid af met peper en zout. Bestrijk de stukken zeeduivel hiermee.

  2. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Stoof voor de saus 2 sjalotten aan met de selderblaren, tijm en laurier. Blus af met de witte wijn en laat die voor 2/3 inkoken. Voeg de room toe en laat even inkoken. Zeef de saus en kruid af met peper en zout. Mix op het laatste de andere helft van de peterselie, waterkers en kervel onder de saus en zeef hem net voor het opdienen. Je doet dit best op het laatste om ervoor te zorgen dat de groene kleur behouden blijft.

  3. Kook de pasta beetgaar en stoof ondertussen de laatste sjalot aan, pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij hem in blokjes die je mee aanstooft. Voeg de selder en courgette toe. Snij de zongedroogde tomaat en olijven grof en voeg die ook toe. Voeg nu de pasta toe en stoof hem mee aan op een zacht vuurtje. Gaar ondertussen de zeeduivel 8 minuten op 180 graden. Snij alle overige kruiden grof en voeg ze samen met een scheutje balsamico, peper en zout aan de pasta. Bak kort de scampi's gaar en schik alles op bord.

0

Nog geen stemmen