Griet met graanmosterd, tomaat en basilicum

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Leg de griet in een ovenschotel met olijfolie en kruid met PH Pepermix en zout. Smeer de filets in met de (graan)mosterd ...
Ingrediënten: grietfilet, graanmosterd, tomaat, Panco (broodkruim), look
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Gepocheerde griet in dashibouillon met kliswortel, mosselen, hiziki en kervel

De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Voor de dashibouillon : laat in een klare gevogeltefond een handvol gedroogde bonitovlokken en enkele shiitakes ...
Ingrediënten: klare gevogeltefond, een handvol bonitovlokken, een handvol gedroogde shiitake, een stukje kombu (geweekt in water), ponzu (Japanse citrussaus)
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Hoofdgerecht 2 personen

Griet met groentenjulienne gestoomd

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Stoom eerst de bloemkool en de brocolli gedurende 2 minuten op 120 graden. ...
Ingrediënten: bloemkool, broccoli, griet (120 gr elk), wortel, selderstengels
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

1 aprilvis met groene groenten

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Leg de griet in een schaaltje, leg er stukjes gember op en citroentijm, kruid met peper en zout en laat 1 minuut ...
Ingrediënten: sluimererwten, griet (120 gram per stuk), groene asperges, citroentijm, bakboter
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Gewokte kropsla met vinaigrette van kropsla en gepocheerde griet

Giovani Oosters - Groenten en Vis van Gio

Snij de griet in gelijke moten en leg ze in een beboterde ovenschaal met daarbovenop citroenverbena, tijm en viskruiden. ...
Ingrediënten: kropsla (kern), griet, groentenbouillon, verse kruiden, jus van kropsla (zie bereiding)
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Gepocheerde griet met aardappelravioli

Wout Bru - MasterChef

Fileer de vis en snij hem in porties. Pocheer in melk, peperbollen en rozemarijn. ...
Ingrediënten: groene olijven, lente-ui, lomo ibérico, Parmezaan, oesters
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Gebakken griet met Provençaals bloempje en tomatenwater

Wout Bru - Sofie in de keuken van

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de tomaten in grote stukken en doe in een glazen kom. Voeg enkele blaadjes ...
Ingrediënten: filets van griet, tomaten, basilicum, munt, peper en zout
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Griet met tomaat 'al forno', pasta en salie

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Begin met de vis. Snij met een schaar de schubben af tegen de richting in. Snij de staart af als de vis te groot ...
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen