Griet met graanmosterd, tomaat en basilicum

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Leg de griet in een ovenschotel met olijfolie en kruid met PH Pepermix en zout. Smeer de filets in met de (graan)mosterd ...
Ingrediënten: grietfilet, graanmosterd, tomaat, Panco (broodkruim), look
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Gepocheerde griet in dashibouillon met kliswortel, mosselen, hiziki en kervel

De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Voor de dashibouillon : laat in een klare gevogeltefond een handvol gedroogde bonitovlokken en enkele shiitakes ...
Ingrediënten: klare gevogeltefond, een handvol bonitovlokken, een handvol gedroogde shiitake, een stukje kombu (geweekt in water), ponzu (Japanse citrussaus)
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Hoofdgerecht 2 personen

Steak tartaar met langoustine van Meat & Griet

Mijn Pop-uprestaurant!

Snij vlees in reepjes en dan in blokjes, in tartaar dus. ...
Ingrediënten: sjalot, rundsvlees, augurk, peper, zout
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Frans 4 personen

Griet in zoutkorst met stoofpotje van schorseneren en aardpeer

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de vis: smeer een bakplaat in met wat olijfolie. Kruid de bakplaat met zwarte peper. Haal de kieuwen ...
Ingrediënten: griet (1,5kg), grof zeezout, peper, olijfolie, schorseneren
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans 4 personen

Gepocheerde griet met aardappelravioli

Wout Bru - MasterChef

Fileer de vis en snij hem in porties. Pocheer in melk, peperbollen en rozemarijn. ...
Ingrediënten: groene olijven, lente-ui, lomo ibérico, Parmezaan, oesters
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Griet met tomaat 'al forno', pasta en salie

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Begin met de vis. Snij met een schaar de schubben af tegen de richting in. Snij de staart af als de vis te groot ...
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Klakkaerts of wentelteefjes met peperkoek en blauwe bes van Meat & Griet

Mijn Pop-uprestaurant!

Voor de klakkaerts:Leg peperkoek tussen twee sneetjes toastbrood. Rol uit en duw er vierkantjes uit. ...
Ingrediënten: sneetjes wit toastbrood, sneetjes peperkoek, melk, eitjes, vetstof (Solo)
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen