kabeljauw

Kabeljauw behoort tot de rondvissen en het is familie van de kabeljauwachtigen waar ook de wijting, schelvis en ...

Kabeljauw op drie wijzen

The Taste

Verwijder het vel van de kabeljauw. Hou apart. Verdeel de kabeljauw in drie delen: voor het frituren, het bakken ...
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Hoe fileer je kabeljauw?

De stappen om kabeljauw te fileren:Haal het kraakbeen van de vis door achter de kieuw het mes te steken. ...

Kabeljauw is out, tong is in

Het waren in 2010 de meest aangevoerde vissoorten in ons land. Vissers leverden 3800 ton schol en 3400 ton tong ...

Kabeljauw in de oven met spinazie, spek en pureelaagje

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Maak je puree vooraf klaar. ...
Ingrediënten: spekblokjes, kabeljauwhaasjes (verse dikke stukken), bladspinazie, look, aardappelpuree
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Stoemp van paddenstoelen, kabeljauw en Blackwellsaus

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Stoom de aardappelen (of kook ze). ...
Ingrediënten: kabeljauw, oesterzwammen, shiitakes, gewone champignons, aardappelen
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Salade van reuzegarnalen, ansjovis en kabeljauw

Sonja Kimpen

Kook de kabeljauw in water, dat op smaak is gebracht met een koffielepel groentebouillonpoeder. ...
Ingrediënten: kabeljauw, groentenbouillon, ui, peterselie, reuzekappers
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Salade 4 personen

Gestoomd kabeljauwhaasje met asperges en hollandaisesaus

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Leg de zeekralen en de kabeljauw in een stoomschaal, kruid de kabeljauw en stoom dit gedurende 3 minuten op 80° ...
Ingrediënten: zeekralen, haringeitjes, brood, eierdooiers, water
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Fishsticks met kruidensausje

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd de kabeljauw in reepjes van 2 op 5 cm. Leg deze reepjes in het brickdeeg en kleef ze dicht met een beetje ...
Ingrediënten: fijngehakte kappertjes, sjalot, natuur yoghurt, mayonaise, fijngehakte peterselie
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hapje 4 personen

Kabeljauw met peterselie panna cotta

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Kook de room op met de gehakte look en het citroensap. Voeg er de geweekte gelatine, de escargots en de peterselie ...
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen