Gebakken lotte Meunière

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Kruid de lotte en haal haar door de bloem. ...
Ingrediënten: lotte, savooikool, bloem, citroen, boter
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Lotte met prei en pommes duchesse

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Verwarm de oven voor op 180°C. ...
Ingrediënten: lotte, prei, sneden parmaham, pureeaardappelen, boter
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Risotto van haver en gebakken lotte

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

!Tip: Als je de haver  op voorhand een uur laat wellen in koud water, gaart deze sneller. ...
Ingrediënten: haver (graan), olijfolie, bleke selder, uien, look
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Italiaans 4 personen

Lotte met mosterdmousseline

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Grill de stukken lotte. ...
Ingrediënten: lotte (zeeduivel), graanmosterd, boter, eierdooiers, witte wijnazijn
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Lotte met witte wijnsaus

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Smelt de boter in een antikleefpan op een middelmatig vuur. ...
Ingrediënten: lotte filets, echte boter, bloem, witte wijn, water
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Pot-au-feu met lotte

Claudia Allemeersch

De lotte in stukken snijden en 15 minuten laten marineren in een scheut olijfolie met daarbij de blaadjes van selder, ...
Ingrediënten: lotte, olijfolie, blaadjes van selder, geplette look, Piment d'Espelette
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Eenpansgerecht met lotte

Claudia Allemeersch - De Perfecte Keuken

De lotte in stukken verdelen, laten marineren in een mengsel van olijfolie, enkele blaadjes groene selder, 4 teentjes ...
Ingrediënten: ras el hanout, teentjes look, olijfolie, rode paprika, rode olijven
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 4 personen

Zarzuela: Spaanse vissoep met schaaldieren en vis

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

 Snij de uien fijn. Net zoals de venkel, gele paprika’s, tomaten en look. ...
Ingrediënten: gele paprika's, venkel, look, tomatenconcentraat, vleestomaten
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Spaans 6 personen

Zeeduivel of lotte met rode biet en groene bulgur

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de rode biet: Zet de bietjes onder in water met azijn, suiker en zout. Breng aan de kook. Laat 15 minuten ...
Ingrediënten: rode bietjes (klein), peper, ongepelde amandelen, zure room, azijn
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Stoemp van asperges en bloemkool met gebakken lotte in tijmboter

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Schil en stoom de aardappelen gaar. ...
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen