Pestohummus

Fatima Marzouki

Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Doe ze in de blender met de sesampasta, de geperste knoflook en ...
Ingrediënten: kikkererwten (eventueel uit blik), sesampasta (tahin), knoflook, sap van 1/2 citroen, groene pesto (kant-en-klaar)
Beginner Minder dan 15 minuten Marokkaans Hapje 4 personen

Aubergines met Arabische pesto

Fatima Marzouki

Snijd de aubergines in ronde plakken, bestrooi ze met zout en laat ze uitzweten. Spoel ze af, dep ze goed droog ...
Ingrediënten: of 2 middelgrote aubergines, zout, olijfolie, look, groene paprika
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hapje 4 personen

Duizendgatenpannenkoeken

Fatima Marzouki

Mix het griesmeel met de gist, de griessuiker, het zout, het bakpoeder en het water met een staafmixer. (Probeer ...
Ingrediënten: kommen griesmeel (semolina), medium korrel, droge gist, griessuiker, zout, bakpoeder
Beginner Meer dan 90 minuten Marokkaans 4 personen

Kaki met rijpe banaan, vijgen, yoghurt en granaatappel

Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Snijd de vruchten in grote stukken en verdeel ze over twee kommetjes. Leg er eerst de kaki in, dan de banaan, lepel ...
Beginner Minder dan 15 minuten Belgisch Hapje 4 personen

Gare pompoen met bacon

Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Snijd de pompoen in kubussen van ongeveer 2 cm. De schil mag eraan blijven ...
Ingrediënten: pompoen, bacon, , ,
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hapje 4 personen

Groentetorentje met peterseliesaus

Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Snijd de groenten in dikke plakken, de schil mag eraan blijven. Giet een flinke scheut olijfolie in een pan en ...
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Dessert met speculaas

Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Leg aluminiumfolie in een cakevorm. Zo kun je het dessert er nadien gemakkelijker uithalen. ...
Ingrediënten: speculaas, boter, Philadelphia natuur, suiker, gelatine
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Vissoep met gerookte puree en Noordzeevis (KET, Brussel)

Mijn Pop-uprestaurant!

Pel en plet de look. Was de groenten. Schil en snijd de wortelen grof en houd één wortel apart. Snijd ook de ...
Ingrediënten: kabeljauw, visfumet, kokkels, aardappelen (loskokend), garnalenkoppen
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Trio van hapjes: tartaar, preskop en uier (BUFF-Oostende)

Mijn Pop-uprestaurant!

Voor het hapje met uier: kook de uier in gezouten water. Giet en spoel af. Herhaal dit proces tot het water mooi ...
Ingrediënten: uier, pastrami, peterselie, wortelen, selder
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Klakkaerts of wentelteefjes met peperkoek en blauwe bes van Meat & Griet

Mijn Pop-uprestaurant!

Voor de klakkaerts:Leg peperkoek tussen twee sneetjes toastbrood. Rol uit en duw er vierkantjes uit. ...
Ingrediënten: sneetjes wit toastbrood, sneetjes peperkoek, melk, eitjes, vetstof (Solo)
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen