Goujonettes van pladijs met gribiche en kruidensla

Fileer de pladijs en snij de filets in reepjes. ...
Ingrediënten: pladijzen van 500 gr elk, broodkruim of panko, plantaardig frituurvet, eiwit, gemengde sla en kruidenblaadjes (bijv. veldsla, kropsla, dragon, dille, bieslook, platte peterselie,...)
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Gepekelde en gemarineerde pladijs met komkommer

Leg de pladijsfilets in een mengsel van zout, suiker en algen in de koelkast. Spoel na één uur af en versnij ...
Ingrediënten: pladijs, gefileerd, zout, suiker, gedroogde algen, limoen
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Kroepoek van aardappelschillen met kruidenmayonaise en pladijs

Giovani Oosters - Groenten en Vis van Gio

Kruidenmayonaise: 2 eetl tuinkers fijn mixen met twee eiwitten, eventueel een lepel bouillon toevoegen, even doormixen, ...
Ingrediënten: aardappelschillen (van jonge aardappelen), tuinkers, komijn, tex mex kruidenmengeling, kurkuma
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Pompoensoep met pladijs en gedroogde gandaham

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Versnijd de groenten en stoof ze in een beetje bakboter. Bevochtig ze met het water en voeg er 1 eetlepel groentenbouillon ...
Ingrediënten: mooie pladijsfilets, pompoen, gandaham, aardappel, wit van prei
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Soep 4 personen