Gevulde bresaolaroulade met dadelcompote, paling en ganzenlever

Mijn Restaurant!

Dadelcompote: Stoof de stukjes sjalot aan en voeg de stukjes dadels toe. Laat alles sudderen. Voeg de jus van versgeperste ...
Ingrediënten: geraspte truffel, truffelolie, krulsla, balsamicocrème, ganzenlever
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Hoofdgerecht

Kardemomcake met hele gepocheerde peren en witte chocolade

Schil de peren, maar laat ze heel, inclusief steeltje. Giet de wij en het water in een pan, voeg de suiker, kruidnagel, ...
Ingrediënten: peren, witte wijn, water, suiker, kruidnagels
Gevorderde Meer dan 90 minuten

Focacciabrood met rozemarijn, rode ui en zeezout

De MeesterBakker

Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de ui in schijfjes en meng met een beetje olijfolie. Versnipper een takje ...
Ingrediënten: bloem, zout, suiker, olijfolie, water
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Italiaans Broodjes 4 personen

Fazantenpaté met pistachenootjes en glutenvrije Sinterklaasmuffins

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de paté: maal het vlees (varkensnek en - buik, fazantenvlees en lever) fijn met een vleesmolen of in een ...
Ingrediënten: vlees van fazantenbillen (zonder been) , nek en buik van varken , kippenlever, ui, wildfond
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Belgisch 4 personen

Asperges met sabayon van witbier en gefrituurde peterselie

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Schil de asperges en kook ze gaar in 6 à 7 minuten. Meng de eigelen met bier en wat citroensap. klop de sabayon ...
Ingrediënten: Asperges, eigelen, witbier, citroensap, platte peterselie
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Focaccia met olijven, rozemarijn en gedroogde tomaten

Ann Vertriest

Meng in een kom de bloem, semola en het zout. Maak een kuiltje in het midden. ...
Ingrediënten: bloem voor wit brood (+extra voor het werkblad), fijne semola, droge gist, zout, suiker
Gevorderde Meer dan 90 minuten Italiaans Broodjes 4 personen

Witloofkroketten

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke delen. Spoel ze af onder water en kook ze gaar. ...
Ingrediënten: groentenbouillon, witloof, boter, peper, nootmuskaat
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Barbarie-eend

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Neem een pot op maat van de eend en smelt een klontje boter. Kruid de eend langs beide kanten met peper en zout ...
Ingrediënten: suiker, bruine fond, balsamico azijn, sinaasappel met schil (in fijne schijfjes gesneden), zout
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Gegrilde aardperen met Griekse yoghurtsaus

Peter De Clercq

Schil de aardperen met een dunschiller en snijd ze in de lengte in plakken van 1 centimeter dik. Leg ze onmiddellijk ...
Ingrediënten: aardperen, water met sap van 1 citroen, groentekruiden, olijfolie (of kruidenmarinade), tijm
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Voorgerecht 4 personen

Knödel met rozijntjes

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Meng de bloem met de eieren, het zout en de suiker. Warm de melk op tot lichaamstemperatuur en los daarin de gist ...
Ingrediënten: suiker, eieren, gist, melk, bloem
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Dessert 4 personen