Witloofkroketten

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke delen. Spoel ze af onder water en kook ze gaar. ...
Ingrediënten: groentenbouillon, witloof, boter, peper, nootmuskaat
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Kasteelaardappelen

Giovani Oosters - Groenten en Vis van Gio

Was de aardappelen goed met lauwwarm water en snij ze de vorm van een tonnetje, de keukenterm is pommes chateau ...
Ingrediënten: vastkokende aardappelen, groentebouillon, citroenverbena, tijm en oregano, aardappelkruiden
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht

Choronsaus

De keuken van de Meester

De boter op een zacht vuurtje laten smelten en klaren. Dit wil zeggen dat het witte gedeelte naar de bodem zakt ...
Ingrediënten: peterselie, tomatenpuree, peper, zout, eidooiers
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Saus 4 personen

Advocaat

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Doe de eigelen in een kom, voeg er de vanillesuiker en de suiker bij en klop dit gedurende minstens 10 minuten ...
Ingrediënten: extra fijne suiker, alcohol, eieren, vanillesuiker, gecondenseerde melk
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Dessert 4 personen

Gefrituurde groentebolletjes

...
Ingrediënten: prei, aardappels, winterwortels, zout, theeknijper
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten 4 personen

Vissteaks met masala

Bestrooi de vis aan beide kanten met 1/4 theelepel zout en leg hem opzij. Eventueel in de koelkast. ...
Ingrediënten: vissteaks (zalm, kabeljauw, schelvis, zwaardvis, zalmforel, braam, pompano of tegelvis), grote rode paprika (zaadjes verwijderd & fijngehakt), knoflook (gepeld & fijngehakt), verse gemberwortel (geschild & fijngehakt), gedroogde tijm
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Bechamelsaus met speltbloem

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Smelt het vet in een kookpot. Voeg de bloem toe en roer goed door. ...
Ingrediënten: geurloos kokosvet, zuivere speltbloem, rijstmelk, rijstmelk + 1 el maïzena, peper en zout
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Saus 4 personen

Gestoomde asperges met Maltaise saus

Wout Bru - De Perfecte Keuken

Stoom de dikke groene asperges op 90°C gedurende 2 minuten. ...
Ingrediënten: dikke, groene asperges, appelsien, het sap en de zeste, eidooiers, peper en zout, kervel
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Gegrilde lente-ui met romescosaus

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Voor de lente-ui: Maak de uien schoon en leg ze in een ovenschotel of op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie ...
Ingrediënten: lente-uien (calçots, als je die kan vinden), tomaten, look, olijfolie, wit brood
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Spaans Voorgerecht 4 personen

Limoncello met spumante

Piet Huysentruyt - Piet speelt met vuur

Schil de citroenen met een dunschiller (zeste). Voeg de sliertjes bij de alcohol. Laat een week rusten in het donker ...
Ingrediënten: suiker, water, alcohol 90%, bio citroenen, Crémant de bordeaux, Cava of Spumante
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Dranken 4 personen