Cappuccino van erwten met pancetta en foie gras

Johan Engelen - De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Mix wat gedroogd eekhorentjesbrood tot een fijn poeder. Kook de diepvries erwtjes gaar in 2 liter water, samen ...
Ingrediënten: diepvries-erwten, pancetta of fijn gerookte spekblokjes, ui, knoflook, groentebouillon
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hapje 4 personen

Gestoomde lenterolletjes met Indische rivierkreeftjes

Christer Elfving

Meng de langoustines, tomaten, koriander, munt, aïoli en het limoensap en breng op smaak met peper en zout. ...
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Hapje 4 personen

Gefrituurde asperges met een dipsausje

Claudia Allemeersch

Zeef 150 g bloem in een kom en voeg er een snuifje zout aan toe. Breek twee eieren. Meng de eidooiers onder de ...
Ingrediënten: blond bier, asperges, Parmezaan, bloem, zout
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hapje 4 personen

Advocaat

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Doe de eigelen in een kom, voeg er de vanillesuiker en de suiker bij en klop dit gedurende minstens 10 minuten ...
Ingrediënten: extra fijne suiker, alcohol, eieren, vanillesuiker, gecondenseerde melk
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Dessert 4 personen

Pulpo met zoete aardappelen zhoug

Christer Elfving

Schil de aardappelen, kook ze gaar en snijd ze in dobbelsteentjes. ...
Ingrediënten: zoete aardappelen, ui, knoflook, geperst, suiker, koriander, fijngehakt
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Spaans Hapje 4 personen

Baba ganoush met granaatappel

Fatima Marzouki - Junior MasterChef

Leg de aubergines op een grillplaat of brand ze boven een gasvlam totdat het vel zwartgeblakerd is en het vruchtvlees ...
Ingrediënten: aubergines, sap van 2 citroenen, Tahina (sesampasta), platte peterselie, look
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hapje 4 personen

Duo van gerookte paling

Joyce Van Rijkel - De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Paling met komkommer en sojavinaigrette: Schil de komkommer, en snij hem in dunne schijfjes. Snij ook enkele komkommerbalkjes. ...
Ingrediënten: gekookte rode biet, gerookte paling, komkommer, sojasaus, sushi-azijn
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hapje 4 personen

Thaise viskoekjes

Maak de vis in een keukenmachine fijn. Voeg maizena, vissaus, ei, koriander, currypasta en chili toe. Mix tot een ...
Ingrediënten: sperziebonen, in kleine stukjes gehakt, fijngehakte rode chilipeper, rode currypasta, verse korianderblaadjes, ei, losgeklopt
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Hapje 4 personen

Olijfwafeltjes

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Cutter de boter met de olijven, kappertjes, peterselie en look. ...
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Hapje 4 personen

Bruscetta met ganzenleverterrine

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Rooster de sneetjes brood. ...
Ingrediënten: rozijnen-notenbrood, raddicio, vijgensiroop (of Luikse of Loonse siroop), Aceto Balsamico, ganzenleverterrine
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Hapje 4 personen