Vegan lasagne met aubergine en spinazie en een wortelsoepje met kokos en koriander

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Begin met de groenten. Snijd de champignons in schijfjes. Warm een eetlepel kokosvet op in een pan. Voeg de ...
Ingrediënten: lasagnevellen (vegan en volkoren), aubergines, champignons, spinazie, kokosolie
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Bananenbrood en sapje van rabarber, koolrabi en appel

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor het bananenbrood: weeg alle ingrediënten af. ...
Ingrediënten: bananen, volkorenbloem, kokosolie, rietsuiker, vanillestok
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Gebak 4 personen

Moussaka met rode bonen, courgette en 'vegan' gehakt

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Begin met de tomatensaus. Pel en snij de ui fijn. Pel en plet de look. ...
Ingrediënten: rode bonen (blik), gepelde tomaten in stukjes (1 blik), look, oregano, peper en zout
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Grieks Hoofdgerecht 4 personen

Open ravioli met boschampignons en aardpeer

Ann Vertriest

Doe 20 cl olijfolie in een steelpannetje en doe er de gedroogde champignons in. Ook de cayenne mag erbij. Zet op ...
Ingrediënten: aardappelen (geschild), boschampignons (shii-take, kastanjechampignon, cantharellen, hanekammen,...), jonge spinazie, sjalot, tenen look
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Spring rolls met aubergine en tzatzikidip

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Snij de aubergines in plakken, vervolgens in reepjes en tenslotte in blokjes. Snij twee tenen look fijn. ...
Ingrediënten: rijstpapiervelletjes, rijstvermlicelli, aubergines, peper, fleur de sel
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch 4 personen

Salade van venkel en sinaasappel

Giovani Oosters - Groenten en Vis van Gio

Snijd de venkel op de mandoline in dunne plakken en hou apart. Schil de sinaasappelen en snijd er partjes uit, ...
Ingrediënten: venkel, sinaasappelen, verse kruiden uit de tuin, appel, boerenbrood
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Salade 4 personen

Vegan milkshake, vegan ijsjes en zelfgemaakte vegan choco

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de ijsjes: De ijsjes bestaan uit twee smaken: een rood en een geel deel. Begin met de gele helft. Snijd hiervoor ...
Ingrediënten: amandelmelk, vegan 'cinnamon' roomijs, aardbeien, frambozen, agavesiroop
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Aubergines met Arabische pesto

Fatima Marzouki

Snijd de aubergines in ronde plakken, bestrooi ze met zout en laat ze uitzweten. Spoel ze af, dep ze goed droog ...
Ingrediënten: of 2 middelgrote aubergines, zout, olijfolie, look, groene paprika
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hapje 4 personen

Groenteterrine

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd de groenten in gelijke stukken en kook/stoom ze supergaar. Laat ze schrikken in ijskoud water. ...
Ingrediënten: water, gelatine, groene boontjes, paprika, bloemkool
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Voorgerecht 4 personen

Mosterdsoep

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Doe het klontje bakboter in een pot en laat smelten. Snij alle groenten fijn en stoof gedurende 4 minuten rauw ...
Ingrediënten: lightroom, groentenbouillon, suiker, bakboter, witloof
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Soep 4 personen