Amandel-appelsientaart met vanilleyoghurt en mosselen marinera

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de taart: zet de appelsienen op in water en laat 2 uur sudderen op een zacht vuurtje. ...
Ingrediënten: appelsienen, rietsuiker, eieren, amandelpoeder, taartvorm
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Spaans Dessert 4 personen

Patatas bravas met look, chorizo en rozemarijn

Piet Huysentruyt - Piet speelt met vuur

Grill of bak de aardappelen in stukken met de pel eraan. Voeg de rozemarijn, gehakte look erbij ...
Ingrediënten: chorizo, look, rozemarijn, olijfolie, gekookte aardapelen
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Spaans Hapje 4 personen

Crème catalane

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Kook de melk op met vanillesuiker en kaneelstok. Verwijder de kaneelstok. Klop eierdooiers en suiker wit en voeg ...
Ingrediënten: suiker, eierdooiers, maizena, citroen, kaneelstok
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Spaans Dessert 4 personen

Aardappeltortilla met lauwe salade

Loïc Van Impe - Loïc: Zot van Koken

Verwarm de oven voor op 180 °C. ...
Ingrediënten: rode puntpaprika's, vastkokende aardappelen, olijfolie, grote ui, pruimtomaten
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Mexicaans Salade 4 personen

Churros

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Zet een kookpot op het vuur. Vul met water en zout en laat dit koken. Voeg de olie en de bloem toe, en roer goed ...
Ingrediënten: zout, kaneelpoeder, kristalsuiker, water, zonnebloemolie
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Spaans Dessert 4 personen

Crema catalan

Bram Bonamie - De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Warm de melk op met de suiker en samen met de schil van een halve citroen, een halve sinaasappel, kaneelstokje ...
Ingrediënten: melk, suiker, de schil van een halve citroen en een halve sinaasappel, kaneelstokje, steranijs
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Spaans Dessert 4 personen

Go Portugal: Pasteis De Belem & Portugese cocktail

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Verwarm de oven voor op 250 graden.  ...
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Spaans Cocktails 4 personen

Gegrilde lente-ui met romescosaus

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Voor de lente-ui: Maak de uien schoon en leg ze in een ovenschotel of op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie ...
Ingrediënten: lente-uien (calçots, als je die kan vinden), tomaten, look, olijfolie, wit brood
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Spaans Voorgerecht 4 personen

Crema Catalana

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Los het maïszetmeel op in een klein beetje koude melk in een kopje. ...
Ingrediënten: suiker, eidooiers, maïszetmeel, kaneelstokje, citroen (zeste)
Beginner Minder dan 15 minuten Spaans Dessert 4 personen

Spaanse minitortilla's van Sandra Bekkari

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak de tortilla's aan de hand van de video. ...
Ingrediënten: , tomaat, oranje paprika, sjalot, look
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Spaans 4 personen