Geroosterde groenten uit de oven

Pieter Declercq

Schrob de groenten proper. Verwijder het lof en schil ze eventueel. ...
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 4 personen

Rabarberconfituur met rozemarijn en sinaasappel

De keuken van de Meester

Snij de rabarber in kleine stukjes. Spoel goed af en laat uitlekken. Doe de rabarber, suiker, fijngehakte rozemarijn ...
Ingrediënten: citroen (sap), sinaasappel (zeste), geleisuiker, fijngehakte rozemarijn, rabarber
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Broodjes 4 personen

Witloofkroketten

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke delen. Spoel ze af onder water en kook ze gaar. ...
Ingrediënten: groentenbouillon, witloof, boter, peper, nootmuskaat
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Vinaigrette van radijsjes

Claudia Allemeersch

Was de radijsjes, verwijder kroontje en uiteinde en dep ze even droog. ...
Ingrediënten: rodewijnazijn (wittewijnazijn mag ook), laurierblaadjes, kaneelstokje, korianderzaad, komijnpoeder
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hapje 4 personen

Druivenconfituur

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Zet een brede pan met rechte randen op een hoog vuur en doe de druiven en suiker in en laat 10 minuten koken. ...
Ingrediënten: blauwe druiven, gelei suiker, pictine, ,
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 4 personen

Gegrilde aardappeltjes met een salsa van paprika

Claudia Allemeersch

Aardappelen wassen en gaar koken in kokend, gezouten water. Afgieten en laten afkoelen. ...
Ingrediënten: citroen (sap), olijfolie, tabasco, bieslook, peper
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Pickles

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snijd de bloemkool in kleine bloempjes. Snijd de knolselder in blokjes. ...
Ingrediënten: zilveruitjes, augurken, knolselder, bloemkool, tijm
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Saus

Jonge aardappelen met truffelroom

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Was de aardappelen en kook ze gaar op een niet te hoog vuur (te hoog doet ze barsten). Ze moeten traag garen. ...
Ingrediënten: zure room, raketsla, Bakboter, parmezaan(poeder), truffelpasta
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Wortelstoemp

Albert Verdeyen - Start to Cook

Snijd de wortelen en de ui in brunoise. Dat zijn kleine blokjes. Zorg dat de ui en de wortel even groot zijn zodat ...
Ingrediënten: gekookte aardappelen, wortelen, kervel, ui, fama
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Appelfrietjes

Piet Huysentruyt - SOS Piet

...
Ingrediënten: knolselder, appelen (Jonagold/Pink Lady), bloem, grote aardappel
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 4 personen