Sofies Feestmaand: Tongrolletjes, sint-jakobsvrucht, grijze garnalen en kreeftensaus

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de tongrolletjes: fileer de tong. Snij van de staart tot de kop langs de middengraat. Hou je mes tegen de ...
Ingrediënten: zeetongen (elk 500g), sint-jakobsvruchten, kreeftenbisque, peper, zout
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Tongfilet in een romig sausje met kappertjes

Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten in hun schil. ...
Ingrediënten: aardappelen, tongfilets, kerstomaatjes, kleine ui, kappertjes
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Gebakken kabeljauw met kruidenolie

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd de courgette in dikke plakken en grill ze in de boter. ...
Ingrediënten: gemengde kruiden (basilicum, bieslook, peterselie en oregano), olijfolie, kabeljauwhaasjes, tomaat, citroen
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Rouleau van Zeeuws lam, fleurs de courgette, zoete ui en lamsjus met specerijen

Sergio Herman

Voor de lamsrouleau: Snijd de schoongemaakte lamsbout in gelijke stukken, sla ze voorzichtig plat, kruid ze met ...
Ingrediënten: lamsbout (zonder bot), currypasta, olijfolie, limoen, peper en zout
Expert Meer dan 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Salade van veldsla, kip, knolselder en aardpeer met kappertjesvinaigrette

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Je kan dit maken met gegaarde kippenbillen. Heb je dit niet? Gaar dan de kippenbillen in een lekkere bouillon. ...
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Warme chocolademelk met kaneel en talloze variaties

Doe de melk in een pan (zorg dat de pan groot genoeg is, zodat ze niet kan overkoken) en breng ze aan de kook. ...
Ingrediënten: pure chocolade (70% cacao), melk, kaneelstokjes, mini-marshmellows, slagroom
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Belgisch Dranken 4 personen

Penne met alfalfa en saffraan

Laat de saffraan weken in 2 el water. ...
Ingrediënten: courgetten, in reepjes, groentebouillon, look, gesnipperd, saffraandraadjes, alfalfa (luzerne)
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Americain préparé met verse frietjes en mayonaise

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Begin met de frietjes. Schil de aardappelen. Snij in schijfjes en daarna in frietjes van de gewenste dikte. Leg ...
Ingrediënten: rundvlees, dooiers, ajuin, peterselie, kappertjes
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 4 personen

Blub De Vis: zalm, prei en puree

Schil de aardappelen. Kook of stoom ze gaar. ...
Ingrediënten: bloemaardappelen, melk, nootmuskaat, margarine, peper
Voor kinderen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Ovenschotel met kip, paprika en krieltjes van Sandra Bekkari

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Bereid de ovenschotel aan de hand van de stap-voor-stap-video. ...
Ingrediënten: krielaardappelen, rode paprika's, snoeptomaatjes, tomaten, rode ui
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen