On-the-go sandwich met pittige Koreaanse kalkoen

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de komkommer: Was de komkommer. Snij in schijfjes. Plet het mosterdzaad in een vijzel. ...
Ingrediënten: zuurdesembrood, komkommer, wittewijnazijn, rietsuiker, zout
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch 4 personen

Veggie sushi met avocado en watermeloen en aardbeien-rodebietenslush

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de rodebietenslush: masseer de limoen. Halveer en pers uit. Meng selderijzout met chili. ...
Ingrediënten: ijsblokjes, aardbeien (bevroren), rodebietensap (vers), limoen (sap), agavesiroop of honing (eventueel voor de kinderen)
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch 4 personen

Vissoep met kerrie en munt

Pel en snipper de ui. Snijd de prei in ringen. Stoof de ui glazig in de boter. Voeg de prei toe en stoof gaar. ...
Ingrediënten: witte vis, ui, wit van prei, boter, bloem
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Soep 4 personen

Flapjes met kaas en ham

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Maak een beslag voor de flensjes door alle ingrediënten goed te mengen. Bak ze in de pan, maar niet te hard. ...
Ingrediënten: bloem, boter, bloem, gemalen kaas, hamblokjes
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Elzasser zalmtoast met ananas en dragon

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rooster het brood in de voorverwarmde oven licht krokant.  ...
Ingrediënten: wit brood, gerookte zalmfilet, ananasschijven op sap (bv. Del Monte), zure room, gruyère (geraspt)
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans 4 personen

Feestelijke toast champignon

De keuken van de Meester

Hak peterselie en kervel fijn. Pers een halve citroen. Snij de sjalotten in brunoise. Reinig de paddenstoelen en ...
Ingrediënten: kippenbouillon, brood, parijse champignons, enokitake, pied bleu
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Broodjes 4 personen

Hartige flensjes

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Doe de bloem en de eieren in een kom en meng met een garde. Voeg de melk beetje bij beetje toe, terwijl je goed ...
Ingrediënten: spekblokjes, gesmolten boter, arachide-olie, gehakte peterselie, melk
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans 2 personen

Boekweitnoedels met peultjes

Ann Vertriest

Kook de noedels in gezouten water volgens de aanwijzingen op het pak, spoel grondig onder koud water. Doe in een ...
Ingrediënten: boekweitnoedels per persoon, grof gehakte walnoten, peultjes, shiitake champignons, lente-uitjes
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Hoofdgerecht 4 personen

Kipsalade met witloof

Truong Thi Quyên (Gwen)

Rooster de gepelde pindanoten in een pan. Gebruik hiervoor geen vetstof. Scheur de gekookte kipfilet in stukjes. ...
Ingrediënten: limoen, kipfilet (gekookt), witloof, ui, in zeer fijne plakjes, gepelde ongezouten pindanoten
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Salade 4 personen