Lijnbaars in zoutkorst, boterboontjes, gepofte tomaatjes en waterkers

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. ...
Ingrediënten: lijnbaars, grof zeezout, eiwit (2 eieren), venkel, kerstomaatjes
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Frans 4 personen

Chateaubriand met bearnaisesaus en groentenfrietjes

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak het gerecht aan de hand van de video.  ...
Ingrediënten: chateaubriand , olijfolie, Provençaalse kruiden , half boter, half olijfolie, pastinaken
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Lamsgebraad in bladerdeeg met spinazie en champignons

Bak het gebraad aan alle kanten op een matig vuur aan in een pan met de boter en 1 eetlepel olie gedurende 10 tot ...
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Frans 4 personen

Orloffgebraad met kroketjes en archiducsaus

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

...
Ingrediënten: varkensgebraad (met speklaagje), half belegen Hollandse kaas, gekookte ham, boter, peper
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

De Feestkeuken van Sofie: Vispannetje met kreeft en grijze garnalen

Sofie Dumont - De Feestkeuken van Sofie

Giet de room in een steelpan, breng zachtjes aan de kook en laat zachtjes tot 2 dl inkoken. ...
Ingrediënten: filets van vastkokende vis (zeebarbeel, tong, zeewolf, zeeduivel…), grote gekookte kreeft (750 g), gepelde grijze garnalen, grote wortel, kleine venkel
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Frans 6 personen

Parelhoen met druifjes, portosaus en bieslookkroketjes

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Brand de pluimpjes van de parelhoen.  ...
Ingrediënten: parelhoenen, boter, ontpitte gepelde druiven, sjalot, witte wijn
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Flammkuchen met bacon en peer

Kneed met de mixer met deeghaken of in de keukenmachine de bloem, gist, olijfolie, een flinke snuif zout en warm ...
Ingrediënten: bloem (gezeefd), droge gist (7g), olijfolie, zout, handwarm water
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Frans 4 personen

Quiche met makreel, roomkaas en pastinaak

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Meng de bloem, het zout en de boter tot een zanderige structuur. Voeg het water toe en meng kort. Laat opstijven ...
Ingrediënten: bloem, boter, water, zout, gerookte makreel
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Café gourmand: praline met granaatappelpitjes, aardbei met chocolade en frambozensoepje

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak de zoetigheden aan de hand van de video.  ...
Ingrediënten: pure chocolade 72%, granaatappelpitjes, aardbeien, geroosterde amandelschilfers, diepvries frambozen
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Frans Dessert 2 personen

Garnalenbisque

Ann Vertriest

Stoof de garnalenpantsers en koppen aan in wat boter in een gewone braadpan. Wanneer ze beginnen te verkleuren ...
Ingrediënten: garnalen koppen en pantsers, (versgepelde) garnalen, cognac, ajuin, fijngesnipperd, look, fijngesnipperd
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Frans Soep 4 personen