Vol-au-vent met balletjes en frietjes

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Schil de wortelen, de ajuin en de prei. Snij grof. Zet allemaal op voor de bouillon. Laat 45 minuten pruttelen ...
Ingrediënten: hoevekip, wortelen, ui, prei, kruidnagels
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Mokkataartjes met amandelen en crème au beurre

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de biscuit: Verwarm de oven voor op 190°C.  ...
Ingrediënten: oploskoffie (mokka), eidooiers, eieren, boter (op kamertemperatuur), water
Beginner Meer dan 90 minuten Frans Gebak 4 personen

De Feestkeuken van Sofie: hindefilet Grand Veneur, fruittaartjes en pommes Macaire

Sofie Dumont - De Feestkeuken van Sofie

Snijd de wortelen in schijfjes, snipper de selder fijn, pers de teentjes knoflook en hak de ui. Fruit ze 5 min ...
Ingrediënten: hindefiletgebraden (ongeveer 1,5 kg), boter, Peper en zout, wortelen, groene selder
Beginner Meer dan 90 minuten Frans 8 personen

Crème Brûlée met appel en speculaas

Albert Verdeyen - Start to Cook

Verwarm de room geleidelijk, het is niet de bedoeling dat deze gaat koken. Snij een vanillestokje in twee (in de ...
Ingrediënten: vanillestokje, room, eieren, witte suiker, appel
Beginner Meer dan 90 minuten Frans Dessert 4 personen

Fazant met gebakken witloof, cognac-crèmesaus en cornes de gattes-aardappelen

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Brand de pluimpjes van de fazant af met een bunsenbrander. Kruid de binnenkant met peper en zout. Bestrijk de fazant ...
Beginner Meer dan 90 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Moambe met kip

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snij de kip in stukken en kruid met peper en zout. Smelt een klontje boter in een stoofpot. Bak de kip stevig aan ...
Ingrediënten: kip, peper en zout, bakboter, ui, look
Beginner Meer dan 90 minuten Thais Hoofdgerecht 4 personen

Dame blanche "anno 2017" uit Amigo's

Vanilleroomijs: Klop de eierdooiers op met de suiker. ...
Ingrediënten: eierdooiers, suiker, vanillestokje, volle melk, koude volle room
Beginner Meer dan 90 minuten Frans 4 personen

Stoofpot 'bourguignon' van runderschenkels met rösti’s

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de stoofpot: Snij ui en look fijn, net zoals de geschilde worteltjes en raapjes. Tip: je kan dit ook ...
Ingrediënten: runderschenkels, peper, zout, zoete uien, look
Beginner Meer dan 90 minuten Frans 4 personen

Lamsragout

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Neem een pan en bak het vlees, totdat je een bruin aanbaksel hebt. Voor je het vlees bakt kruid je het met peper ...
Ingrediënten: bier
Beginner Meer dan 90 minuten Frans

Warme geitenkaas bolletjes met honing

Claudia Allemeersch

Roer de geitenkaas glas in een kom samen met de honing en de gestripte tijm. Breng op smaak met peper en zout. ...
Ingrediënten: verse geitenkaas, honing, tijm, zout, wit brood
Beginner Meer dan 90 minuten Frans Hapje 4 personen