Ravioli met ricotta, selder, pecorino en Lomo

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Kneed de bloem met zout, eitjes en olijfolie.  ...
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Italiaans 4 personen

Zelfgemaakte pizza

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Maak een heuveltje van bloem. Doe de olijfolie, zout en peper in een kuiltje in het midden. Verkruimel de gist. ...
Ingrediënten: bloem ('00), lauw water, peper, zout, verse gist
Voor kinderen Tussen 60 en 90 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Mijn Pop-uprestaurant 2016: Pizza 'nocciola' met chocolade, frambozen en ricotta

Mijn Pop-uprestaurant!

Voor de hazelnootcrumble: smelt het water met de suiker tot een lichtbruine karamel. Blus met room, fleur de sel ...
Ingrediënten: pizzadeeg, olijfolie, chocopasta, ricotta, fleur de sel
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Italiaans 4 personen

Melanzane alla Parmigiana van Sandra Bekkari

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak zelf deze heerlijke klassieker aan de hand van de video. ...
Ingrediënten: rode uien, knoflook, olijfolie, tomatenblokjes met basilicum, tomatenpuree
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Italiaans 4 personen

Eetbare tuin met tiramisu en Oreokoekjes

Jordy Geuens

Maak eerst het tiramisubeslag. (recept) ...
Ingrediënten: Oreokoekjes, tiramisu, oranje rolfondant, groen rolfondant, lange vingers of madeirakoekjes (boudoires)
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Italiaans 4 personen

Macarons

Sofie Dumont - De MeesterBakker

Verwarm de oven voor op 165 °C. Meng het amandelpoeder en de poedersuiker en haal het mengsel enkele keren door ...
Ingrediënten: amandelpoeder, poedersuiker, vers eiwit van 3 eieren, eiwitten van 1 dag oud (dit zorgt voor extra glans en stevigheid van het beslag), suiker
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Dessert 4 personen

Crostata met appelsien en confituur

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Doe boter, kaneel, bloemsuiker, bloem, zout, zeste van appelsien in een cutter. Cutter fijn. ...
Ingrediënten: boter (koud), bloemsuiker, bloem (00), eidooiers, zout
Beginner Meer dan 90 minuten Italiaans 4 personen

Italiaanse pastataart met worstjes, zongedroogde tomaten en spinazie

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Snij de look en zongedroogde tomaten en basilicum fijn. Neem een grote kom of pot.  ...
Ingrediënten: linguini, ricotta, look, melk, boter
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Italiaans 4 personen

Zelfgebakken brood met spinazie en lente-ui en heerlijke ricotta-pestodip

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor het brood: verwarm de oven voor op 190°C. Mix lente-ui, spinazie, ei en olijfolie fijn. ...
Ingrediënten: ricotta, peper, zout, olijfolie, citroen
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Italiaans 4 personen

Croissant

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Doe de bloem, de suiker, het zout en 100 g boter in een grote mengkom. ...
Ingrediënten: zelfrijzende bloem, suiker, zout, boter, melk of water
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Gebak 4 personen