St-Jakobsvruchten met schorseneer, pastinaakpuree en een sausje van avocado

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Begin met het schillen van de pastinaak en snij deze in stukken. Snipper nu een sjalotje fijn en stoof aan in een ...
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Gerookte makreel met geitenkaas met citroen en aardappel-komkommersalade

Verwijder, indien nodig, het vel van de gerookte makreel. Snijd de filet in de lengte middendoor. Trek elke halve ...
Ingrediënten: gerookte makreelfilets, aardappel, blokjes komkommer, blokjes Granny smith, Chavroux
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Grijze garnalen met tartaar van tomaten, ijs van olijfolie en schuimpje van tomaat

Meng alle ingrediënten voor het olijfolie-ijs door elkaar. Doe het mengsel in de ijsmachine en zet het ijs vervolgens ...
Ingrediënten: melk, room, glucose, dextrose, zout
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Bisque van grijze garnalen met kerstomaatjes en krokantje

Giovani Oosters

Pel de grijze garnalen, hou ze gekoeld tot gebruik. Snij de venkel en prei fijn. ...
Ingrediënten: ongepelde grijze garnalen (bewaar de koppen en schalen), kerstomaatjes, uien, look, venkel
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Gebakken griet met Provençaals bloempje en tomatenwater

Wout Bru - Sofie in de keuken van

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de tomaten in grote stukken en doe in een glazen kom. Voeg enkele blaadjes ...
Ingrediënten: filets van griet, tomaten, basilicum, munt, peper en zout
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Gewokte tuinbonen, ijs van tuinbonen, escabèche van zeeduivel

Giovani Oosters - Groenten en Vis van Gio

Haal de tuinbonen uit de schil en kook ze beetgaar in kokend gezouten water, haal ze uit het kokende water en koel ...
Ingrediënten: tuinbonen, koolzaadolie, tapenade van tuinbonen (zie link recept onderaan), viskruiden met zeewier en citroen, rucola
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Koude bloemkoolsoep met kokkeltjes

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Snij eerst de 3 garnituren uit de bloemkool ; Cutter voor de couscous enkele roosjes fijn. Voeg een scheutje olijfolie ...
Ingrediënten: bloemkool, wit van prei, ui, sjalot, look
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Soep 4 personen

Sint-jacobsnootjes met kreeftenjus

Claudia Allemeersch

Snijd de venkel flinterdun en leg die op ijswater, zo wordt de venkel krokant. Hou wat restjes venkel apart voor ...
Ingrediënten: Lacroix kreeftenfond, gesnipperd sjalotje, look, tomatenpuree, Pastis of Ricard
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Kastanjesoep met tartaar van sint-jacobsvruchten

Wout Bru - Sofie in de keuken van

Snij de kastanjes in grove stukken en versnipper een ui. Fruit beiden aan met olijfolie in een pan. Blus met een ...
Ingrediënten: voorgekookte kastanjes, ui, olijfolie, Cognac, kippenbouillon
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Soep 4 personen