Gemarineerde en gegrilde lamskoteletjes

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Meng in de vijzel of blender alle ingrediënten tot een homogene pasta. ...
Ingrediënten: verse rozemarijn, verse salie, look, basilicum, zongedroogde tomaat
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Opgelegde groenten in het zuur: wortel, augurken, radijzen en bloemkool

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Maak de weckpotten steriel door ze in de vaatwasser te plaatsen en op de hoogste temperatuur te laten draaien (minstens ...
Ingrediënten: verse augurken, bloemkool, jonge wortelen, radijsjes, kaneelstokje
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Potjesvlees

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snij de groenten voor de bouillon grof. Doe ze samen met water in een grote kookpot. Leg de kip erin en laat 1,5 ...
Ingrediënten: kip, peper en zout, ajuin, wortel, selders
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Mosterd met bier

Maal 2 eetlepels van het geel mosterdzaad in een koffiemolen en meng met de rest van de mosterdzaadjes. ...
Ingrediënten: geel mosterdzaad, donker mosterdzaad, ui, knoflook, bier
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch Saus 4 personen

Groentenaspic

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Kook de groenten super gaar en snijd ze fijn in gelijke stukken en laat afkoelen. Verwarm 1 liter water tot net ...
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Viskroketten

Albert Verdeyen - Start to Cook

Maak de roux. Smelt de boter (200 gr.) in een kookpot, voeg er daarna de bloem aan toe. Meng alles goed en zet ...
Ingrediënten: gepocheerde kabeljauw, bloem, eieren, boter, geraspte kaas
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Paling roken

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Maak een droge pekel: grof zout, jeneverbessen, korianderbolletjes, tijm, rozemarijn, peper allemaal samen in een ...
Ingrediënten: rivierpaling met vel en kop, grof zout, jeneverbessen, korianderbolletjes, tijm
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen