Kaas en bier, hoera! Drie zalig lekkere pintxos of hapjes

Pintxos met bleue d’Auvergne en Peer: Snijd het stokbrood in schuine sneden van 1,5 cm en bak kort af in ...
Ingrediënten: stokbroodje, Bleue d'Auvergne, boter (ongezouten), seranoham, peren (opgelegd)
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Frans 4 personen

Drie zalige aperitiefhapjes en een coole gin-tonic

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de bladerdeeghapjes: Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de vierkante bladerdeegvelletjes in 4 en leg ze ...
Ingrediënten: boquerones (ansjovisfilets), bladerdeeg (rechthoekig, half ontdooid), ricotta, kappertjes (eventueel), ontpitte zwarte olijven
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans 4 personen

Ceviche van scampi's met nacho's en zure room

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Begin met de scampi. Haal het darmkanaal uit. Pel de scampi en hou de karkassen bij. ...
Ingrediënten: scampi, appelsien, roze pompelmoes, venkel, limoen
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Zuid-Amerikaans 4 personen

Gebakken kippenblokjes met maïssalade en chilimayonaise

Voor de kipspiesjes: Meng al de ingrediënten voor de marinade onder elkaar. ...
Ingrediënten: gekookte maïskolf of, maïs, platte peterselie, fijngesnipperde rode ui, feta
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Zuid-Amerikaans 4 personen

Hapje met eendenfilet, sinaasappel en jonge sla

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak dit hapje stap-voor-stap aan de hand van de video. ...
Ingrediënten: oude balsamico, olijfolie, peper, fleur de sel, sinaasappel
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans 4 personen

Scones met gegrilde appel en gerookte paling

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de appeltjes: schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Meng de appelschijfjes met agave ...
Ingrediënten: glutenvrije bloem, volkoren rijstbloem, amandelpoeder, bakpoeder, zout
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Brits 4 personen

Vistaco met frisse groentjes en chipotlesaus

An Steyvers

Meng de kruiden voor de vis in een kom. ...
Ingrediënten: tortilla's, witte vis naar keuze, komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Zuid-Amerikaans 4 personen

Koken met Gust bier: Fish'n chips met tartaarsaus en Gust bier

Pieter Declercq

Voor de tartaar: snij alles fijn. Meng onder de mayonaise. Kruid af met peper en zout. ...
Ingrediënten: kabeljauwfilet, chips (zout, ongeribbeld), bicarbonaat, Gust bier, bloem
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Brits 4 personen

Gevulde champignons met zalm, bieslook en kaas

Bereid de champignons door de voet van de champignons te verwijderen. Borstel en reinig ze. ...
Ingrediënten: champignons, Maredsous Dubbelroom, bieslook, zalmfilet,
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans 4 personen

Hartige soesjes met zalm en kaas, zoete soesjes met banaan

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Basisrecept voor de soesjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng water en melk aan de kook met een snuifje ...
Ingrediënten: Taleggio, roomkaas, peper, zout, mosterd
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Hapje 4 personen