Sofies Feestmaand: Tongrolletjes, sint-jakobsvrucht, grijze garnalen en kreeftensaus

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de tongrolletjes: fileer de tong. Snij van de staart tot de kop langs de middengraat. Hou je mes tegen de ...
Ingrediënten: zeetongen (elk 500g), sint-jakobsvruchten, kreeftenbisque, peper, zout
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Oostendse zeetong

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Kook de mosselen op klassieke wijze (selder, ui, tijm, laurier en peterselie, witte wijn, goed kruiden met peper). ...
Ingrediënten: mosselen, zeetongen, gepelde garnalen, selder, ui, tijm, laurier , gepelde garnalen
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Preisoep met zeetong, gefrituurde prei en gandaham

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd 4 stronken prei fijn, gebruik een beetje groen. Snijd aardappel en ajuin fijn en stoof aan in wat boter ...
Ingrediënten: prei, zeetongen, gefileerd, aardappelen, ajuin, water
Tussen 30 en 60 minuten 4 personen

Signature dish Le Fox

Stéphane Buyens

250 ml sinaasappelsap samen met 125 gram S² en de azijn aan de kook brengen. De bouillon laten koken en binden ...
Ingrediënten: aceto balsamico, saffraandraadjes, Vadouvan, agar-agar, boontjes
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Kroketjes van ossentong met witloofsalade

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Laat de ossentong weken in koud water met veel zout. Pel de tong. ...
Ingrediënten: ossentong, witte paddenstoelen, boter, citroen, peper
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Romig soepje van venusschelpen, tongfilets en selder met sherry

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Spoel de venusschelpen in zout water. ...
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans 4 personen

Thaise ovenschotel met curry en tong, chili en komkommersalade

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Kneus de komkommer met de zijkant van je mes. Snij de komkommer overlangs in 4 en dan in balkjes. Stamp de gedroogde ...
Ingrediënten: tongscharfilet, groene of rode curry, kokosroom, courgette, Thaise basilicum
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch 4 personen

'Hotdogs' met kinderchampagne

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Maak de versiering van de hotdogs: Meng de helft van de zure room met het tomatenconcentraat en de andere ...
Ingrediënten: zure room , tomatenconcentraat, zure room, mosterd, olijven
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Amerikaans 4 personen

Pladijs meunière

Loïc Van Impe - Loïc: Zot van Koken

Snijd de aardappelen in schijfjes.  ...
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten 4 personen

Risotto met asperges, venkel en tong

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Pel de sjalot en snij in stukjes. Stoof de sjalot en de geperste look aan in vetstof. ...
Ingrediënten: risottorijst, vetstof, boter (Alpro Bakken en Braden), magere visfumet, sjalot
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Hoofdgerecht 1 personen