Half gebakken tonijn met tartaar van tomaten putanesca

Petra Vandewouer

Kruid de tonijn flink met wat zout. Doe een beetje olijfolie in een grilpan en gril de tonijn kort aan alle kanten. ...
Ingrediënten: tonijnsteak, tomaten, peper en zout, olijfolie, korianderzaad in de pepermolen
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Boontjessalade met tartaar van tonijn

Petra Vandewouer - De Perfecte Keuken

Kook de boontjes beetgaar, snijd ze in stukjes, verbrokkel de feta en plet het eiwit en eigeel apart. Snijd vervolgens ...
Ingrediënten: verse tonijnsteaks, gekookte groene bonen, raketsla, feta, hardgekookte eieren
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Salade 4 personen

Tataki van tonijn met zoetzure komkommer

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Was de komkommer en snijd ze in lange dunne slierten. Vermeng de komkommer met de fijngehakte koriander en breng ...
Ingrediënten: komkommer, verse tonijn, PH Dolce Vita kruiden, koriander, azijn
Beginner Minder dan 15 minuten Voorgerecht 4 personen

Tartaar van tonijn

Albert Verdeyen - Start to Cook

Snijd de tonijn in blokjes. Het is goed dat je de vis op voorhand een beetje invriest. Als de tonijn nog een beetje ...
Ingrediënten: verse tonijn, rucola, kappertjes, sjalot, verse bieslook
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Tonijn met groene asperges en zeewier

Pascale Naessens - De Perfecte Keuken

Bak de tonijn kort in de boter. Bak de asperges kort in de boter, voeg eventueel wat tijm toe. ...
Ingrediënten: tonijn, nori, groene asperges, balsamico-azijn, olijfolie
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Gastronomisch broodje met Fagotin, tonijn en kalfsgebraad

Laat de tonijn uitlekken en duw het vocht er zoveel mogelijk uit. ...
Ingrediënten: Maredsous® Fagotin Dubbelroom, focacciabrood, tonijn, kalfsgebraad, wortel
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Italiaans 4 personen

Verse tonijn met Griekse yoghurt

Claudia Allemeersch

Yoghurt laten uitlekken in een handdoek. Vermengen met een brunoise van komkommer, een geperst teentje look, een ...
Ingrediënten: verse tonijn, Griekse yoghurt, olijfolie, komkommer, grof zout
Beginner Minder dan 15 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Rauwe tonijn met pijnboompittentapenade

Pascale Naessens

Rooster de pijnboompitten. Dit gaat het makkelijkst in een warme oven. Hou de pitten goed in de gaten, want het ...
Ingrediënten: peper, balsamicoazijn, olijfolie, pijnboompitten, zout
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Voorgerecht 2 personen

Tonijnsteak met sesamkorstje

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Haal de tonijnsteaks een half uur op voorhand uit de koelkast. Zet een anti-kleefpan met een beetje olijfolie op ...
Ingrediënten: (dikke) Tonijnsteaks, sesamzaadjes, olijfolie, eiwit, peper en zout
Beginner Minder dan 15 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Nori met tonijn

Luc Bellings - Sofie in de keuken van

Schil de meiraapjes en snij de biowortels en de meiraapjes met de mandoline in dunne schijfjes ...
Ingrediënten: biowortelen, meiraapjes (ijspegels), erwten (geblancheerd), erwtenscheuten, muntblaadjes
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Voorgerecht 4 personen