Gravad lax

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Neem een zalmfilet en leg hem op een schotel met het vel naar onder. Maak een mooie mengeling van alle kruiden ...
Ingrediënten: witte wijnazijn, mosterd, suiker, korianderbolletje, honing
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Sofies Feestmaand: Gemarineerde zalm, quinoa, rode biet en salade van rode kool

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Doe de quinoa in een kookpot en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken op een zacht vuurtje ...
Ingrediënten: quinoa, kippenbouillon, arachideolie, citroen, dragon
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Belgisch Salade 4 personen

Zalm met mierikswortelsausje

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Cutter 1 kleine mierikswortel fijn en overgiet met de witte wijn. Laat 1 dag en 1 nacht trekken. ...
Ingrediënten: gerookte zalm, geklopte room, citroensap, mierikswortel, witte wijn
Meer dan 90 minuten

Gemarineerde zalm met courgette en dille

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd 1 courgette in lange, fijne schijven en leg ze op aluminiumfolie. Schik er dunne schijfjes zalm bovenop en ...
Ingrediënten: look, citroensap, parmezaanschilfers, dille, courgettes
Beginner Meer dan 90 minuten Scandinavisch Hoofdgerecht 4 personen

Koude komkommersoep

Rasp de komkommer boven een zeef en laat een kwartier uitlekken. Druk zo veel mogelijk vocht weg. ...
Ingrediënten: biokomkommer, yoghurt, gerookte zalm, look, dille
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Soep 2 personen

Zalmrilette

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Vul elk potje met een stukje gerookte zalm. Zorg ervoor dat alle kantjes mooi belegd zijn. Cutter 300g gerookte ...
Ingrediënten: bieslook, dille, PH pepermix, citroen, kervel
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Hartige soesjes met zalm en kaas, zoete soesjes met banaan

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Basisrecept voor de soesjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng water en melk aan de kook met een snuifje ...
Ingrediënten: Taleggio, roomkaas, peper, zout, mosterd
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Hapje 4 personen

Zalm in een korstjasje

Ontschub de vis en verwijder de ingewanden (laat de kop eraan). Maak de binnenkant zorgvuldig schoon. ...
Ingrediënten: hele zalm van 900 à 1000 gr, eieren, bladerdeeg (bij de bakker te kopen), peper en zout,
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Hoofdgerecht 6 personen

Pirog met zalm, witte kool en spinazie

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de vulling:  Snij de sjalot fijn. Stoof die aan met wat olijfolie in een pan. ...
Ingrediënten: speltbloem, tarwebloem, zout, bakpoeder, koude boter
Beginner Meer dan 90 minuten Russisch 4 personen

Quiche met geitenkaas, gerookte zalm en aubergines

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Doe de bloem, koude boter en zout in de cutter. Cutter fijn tot een zanderige structuur. Voeg 60 ml water toe en ...
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen