Kalfskotelet met dragonroomsaus, erwtenpuree met munt – groene asperges

Ingrediënten

  • groene asperges
  • kalfskotelet
  • boter
  • munt
  • sjalotjes
  • dragon
  • witte wijn
  • room
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Erwtencrème met munt: Blancheer de erwtjes in gezouten water met munttakjes (gaar koken ongeveer 3 min), dadelijk afkoelen in koud water Erwtjes opwarmen in room, mixen, paneren, versnipperde munt toevoegen, afkruiden met peper en zout.

  2. De asperges beetgaar koken, dadelijk afkoelen in ijswater. Opwarmen in goede boter, kruiden met peper en zout en nootmuskaat.

  3. Kalfskoteletjes bakken in hazelnootboter, goed kruiden met peper en zout, vlees uit de pan halen, sjalotjes en dragonstengels even laten bakken in de pan, blussen met witte wijn, laten inkoken met room. Saus passeren, dragon toevoegen, afkruiden met peper en zout.

0
Nog geen stemmen

Domaine Zacharioudakis, Vidiano 2010 (Heraklion, Kreta)

Zacharioudakis Benelux €13,00

Loepzuivere, elegante cuvée uit Kreta barstend van passievrucht, limoen, witte/gele perzik en tangerine. Levendig fris.