Bosch

Gnocchi met groene asperges, gorgonzola en erwtjes

Ingrediënten

Gnocchi is op en top Italiaans, maar Loïc voegt er iets typisch Vlaams aan toe.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Spoel en droog de aardappelen af. Prik er gaatjes in met een vork.

  3. Leg ze op een bakplaat en pof de aardappelen gaar in ongeveer 1 uur op 180°C.

  4. Haal de aardappelen uit de oven, snijd ze overlangs en laat ze even afkoelen.

  5. Doe de aardappelen in een kom, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Voeg olijfolie toe en meng de gepofte aardappelen met bloem. Elke 100 g aardappelen vraagt 40 g bloem.

  7. Kneed het mengsel tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in twee en rol uit tot een slang van 2 cm dik.

  8. Snijd de rollen in stukken van 1 cm en druk er met een vork ribbeltjes in.

  9. Breng een kookpot met gezouten water aan de kook.

  10. Snipper een ui en een teentje knoflook fijn en stoof aan in olijfolie.

  11. Snijd de onderkant van de asperges en schil ze.

  12. Blus de ui en knoflook met een glas witte wijn. Laat even uitkoken.

  13. Besprenkel de asperges met olijfolie.

  14. Voeg 25 cl room en een takje rozemarijn toe aan de ui en knoflook.

  15. Kruid de asperges met peper en zout en gril ze in 5 minuten gaar.

  16. Voeg 100 g gorgonzola toe aan de saus.

  17. Kook de gnocchi in 2 minuten gaar.

  18. Voeg een handvol erwtjes toe aan de saus.

  19. Werk de asperges af met zeste en sap van een citroen en zoutvlokken.

  20. Voeg de gnocchi toe aan de saus.

  21. Serveer met de asperges en werk af met verse munt en wat extra gorgonzola.

0
Nog geen stemmen