Kotelet met bloemkoolstoemp en mosterdsaus

Ingrediënten

Een lekker Vlaamse kotelet met verse mosterdaus.

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil, spoel en snijd ½ kg aardappelen in stukken.

  2. Snijd de bloemkool in stukken. 

  3. Spoel en zet allebei onder water in een grote kookpot. Voeg zout toe.

  4. Laat gedurende 20 minuten koken onder deksel.

  5. Snipper 1 sjalot fijn. 

  6. Hak 1 handvol bieslook en 1 handvol dragon zeer fijn. 

  7. Meng met 2 kl graanmosterd en kruid met peper en zout. 

  8. Voeg 100 g zachte boter toe en meng alles tot een kruidenboter. 

  9. Snijd de koteletten doormidden en vul ze op met kruidenboter. 

  10. Kruid het vlees met peper en zout en bak aan in boter.

  11. Zet de oven op de hoogste grillstand. 

  12. Doe kerstomaten in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en kruid met wat zout. 

  13. Gril ze in de oven tot ze licht geblakerd zijn. 

  14. Giet de bloemkool en de aardappelen af. 

  15. Haal het vlees uit de pan en laat rusten in de uitgezette, maar nog warme oven. 

  16. Pureer de aardappelen en de bloemkool. Voeg de boter van het vlees toe. 

  17. Voeg kruidenboter en melk toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. 

  18. Doe 1 el graanmosterd in de pan en voeg 10 cl culinaire room en wat water toe. 

  19. Serveer de puree met een kotelet, tomaten en de saus. 

0
Nog geen stemmen