Lamscurry (Massaman Kae) met een salade van groene papaja (Som Tam)

Ingrediënten

  • 20 gr geroosterde pindanoten
  • 4 kerstomaatjes
  • 2 vissaus
  • 1 teentje look
  • 2 kleine groene pepertjes
  • 1 groene papaja (onrijp)
  • verse koriander
  • 15 geroosterde cashewnoten
  • 2 vissaus
  • snuifje kardemonpoeder
  • snuifje korianderpoeder
  • snuifje kaneelpoeder
  • 2 blaadjes verse laurier
  • 3 th lepel palmsuiker
  • 2 tamarindesap
  • 3 sjalotjes
  • 2½ dl kokosmelk
  • 3 Massaman curry pasta
  • 2 korianderwortels en stengels
  • 600 gr mager lamsvlees (blokjes)
  • 2 limoensap
  • 20 gr gedroogde garnalen
  • 40 gr kouseband
  • 2 th lepel palmsuiker
  • 1 teentje look
  • 1 stuk gember (plakjes)
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Thais
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Lamscurry: Frituur de blokjes lamsvlees 5 min. in olie op 180°C. Kook de aardappel gaar. Hak de knoflook samen met de korianderwortel en de gember fijn. Doe dat alles samen met de Massaman currypasta in een pan met hete olie.

  2. Doe er vervolgens het blaadje laurier bij, samen met de rest van de specerijen. Roerbak alles tot alle aroma’s vrij komen. Doe er de sjalotjes en het vlees bij en giet alles onder met de kokosmelk en breng het zachtjes aan de kook. Doe er de suiker en de vissaus bij en laat een 10 minuutjes sudderen. Strooi er de korianderblaadjes en de cashewnoten over vlak voor het opdienen.

  3. Salade van groene papaja: Schil de papaja onder stromend water en laat hem vervolgens 20 min rusten in koud water. Dit voorkomt dat de papaja bitter wordt. Doe de knoflook, samen met de pepertjes, de garnalen, bonen en kerstomaatjes in een vijzel en plet alles fijn. Voeg er de suiker, vissaus en het limoensap bij en roer alles goed onder elkaar. Snij met behulp van een mandoline in hele fijne reepjes en voeg dat samen met de pindanoten bij het mengsel.

0
Nog geen stemmen