Bloemkoolsoep met spek en gorgonzola

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Pel en snipper de ui. Snijd de prei fijn.

  2. Stoof de ui en de prei in wat olie. Giet er de groentebouillon bij en breng de soep aan de kook. Laat 5 minuten koken.

  3. Voeg na 5 minuten de bloemkoolroosjes toe. Laat de soep nog 10 minuten koken.

  4. Snijd het spek in blokjes en bak ze krokant. Verbrokkel de gorgonzola.

  5. Mix de soep glad en kruid met peper en zout. Serveer de soep met in ieder bord wat spekblokjes en enkele brokjes gorgonzola.

  6. Feesttip: Doe de gorgonzola niet bij de soep, maar smeer hem op toastjes en zet ze even onder de ovengrill. Serveer ze warm bij de soep.

5
Average: 5 (1 vote)

Soep in 30 minuten

Auteur:
Anne Decock
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
ISBN:
9789002240355