Cannelloni van zeebaars met groene papaja

Ingrediënten

  • 1 sesamzaadjes
  • peper
  • zout
  • citroensap
  • 1 fijngesneden koriander
  • peper
  • 5 ml sushi-azijn
  • ½ fijngesneden munt
  • 2 shisoblaadjes
  • 16 plakjes groene papaja
  • 10 ml sojasaus
  • 10 ml olijfolie
  • 20 ml druivenpitolie
  • 300 gr rauwe zeebaars
  • 2 limoenen
  • bloesems roomse kervel
  • blaadjes koriander
  • 1 zalmeitjes
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette (druivenpitolie, olijfolie, sojasaus, sushi-azijn en peper) en breng op smaak met peper.

  2. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag in een beetje olijfolie. Schil en snijd de komkommer in lange dunne banen.

  3. Kruid de zeebaars met peper en zout, besprenkel de 4 plakken met doorgeroerde vinnaigrette en verfris met wat extra citroensap. Strooi er de koriander en munt over en leg er een doormidden gesneden shisoblad op. Rol de plakken strak op in plasticfolie tot 4 rolletjes en laat een paar uur opstijven in de ijskast.

  4. Verwijder het plastic en rol de zeebaarsrol in de dun gesneden komkommerbanen. Leg daarop de groenepapajaschijven.

0
Nog geen stemmen

Terras Gauda, 2011 (Rias Baixas, Spanje)

Sacacorchos €14,45

Met 70% Albariño-druiven als basis is dit een sappige wijn met pakken kruisbes, appel en limoen. Minerale afdronk.

.

Puur Zeeland

Auteur
Quinten Lange
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Kris Vlegels
ISBN
9789089890603